Klantverhalen

Na zeven mooie jaren wonen in ’t Duyfrak in Valkenburg, gingen Hilze en Amar op zoek naar een ruimere woning met meer speelgelegenheid nabij voor de kinderen. Bovendien wilden ze dichter bij Leiden wonen, waar ze allebei vandaan komen. “We zijn heel blij dat we zijn ingeloot voor een herenhuis in nieuwbouwproject Het Fortuyn in Voorschoten.” Volgens planning is de nieuwe woning in september 2023 gereed. “Na een extra verbouwing is het onze bedoeling om het jaar 2024 in te luiden op onze nieuwe stek.”

De Vogelwijk in Den Haag wordt ook wel de Tuinstad achter de duinen genoemd. Een naam die past bij de landelijke sfeer, de statige oude herenhuizen en het aangrenzende bos- en duingebied. Langs de kust aan de rand van deze groene wijk bij strandslag 9 spreken we ondernemer Wilfred van Leeuwen (49).  Samen met zijn vriendin Sabrina runt hij hier sinds vijf jaar strandpaviljoen De Kwartel en sinds drie jaar ook het naastgelegen paviljoen Kookaburra Beach. De prachtige locatie ligt direct aan de fiets- en wandelpaden. Wij zijn echter met de auto en parkeren in de Laan van Poot, aan de rand van de Vogelwijk. Een wandeling van zo’n tien minuten over het Fuutpad door het fraaie Westduinpark brengt ons op de plek van het interviewgesprek. Omdat het vroeg op de dag is horen we onderweg vogels kwetteren en komen ons andere vroege vogels met of zonder hond tegemoet. 

De geschiedenis van het smaakmakende familiebedrijf Chan’s bv begint zo’n vijftig jaar geleden in Suriname. Daar maakten de heer en mevrouw Raghoober naar eigen recept een hoogwaardige kerriepoeder, omdat dat in hun land nog niet bestond. Familie en kennissen waren direct enthousiast. Via- via groeide de belangstelling voor dit zelfgemaakte mengsel van zeven kruiden. En dat herhaalde zich na hun immigratie naar Nederland in 1975. Tot op de dag van vandaag is Chan’s massala een van de meest gewilde producten uit het assortiment van Chan’s. “We malen, mengen en verpakken alles zelf, want de wereld komt hier letterlijk samen.”

Het interviewgesprek met de starters Ilse Krouwel (22) uit Leiden en Robin Koole (25) uit Katwijk vindt plaats in hun nieuwe huis aan de Asterstraat in Katwijk a/d Rijn. Op de oprit staat een container met daarin resten vloerbedekking, tegels en andere materialen die verwijderd zijn. Bij de deur hangen rode en witte ballonnen. Ik zoek naar de bel, maar die werkt natuurlijk nog niet. Daarom klepper ik wat met de brievenbus. Het jonge stel ontvangt mij in wat straks hun paleisje moet worden.

Ondernemer Thomas Menken runt in de regio twee bedrijven die nauw op elkaar aansluiten. “Het begon met Menken Selfstorage, opgericht in 2010. Dit is een opslag waar mensen zelf naar toe gaan om hun spullen op te slaan. Een jaar later begon ik met MOBOX als toevoeging. De naam zegt het eigenlijk al: mobiele opslagbox. Of je nu grote spullen wilt opslaan of kleinere, MOBOX biedt de gepaste oplossing.

Bij een huis kopen komt veel kijken. Goed en betrouwbaar hypotheekadvies is daarom belangrijk. Onze relaties Thomas en Mirthe delen graag hun ervaring met De Leeuw Hypotheken. Thomas (25) is geboren en getogen in Rijnsburg. Zijn vriendin Mirthe (22) woont in Bergschenhoek. Ze leerden elkaar kennen via het schaatsen. Daarnaast is Thomas een actief kitesurfer. “We willen samenwonen en zochten een huis in de buurt van Rijnsburg.

Brood- en banketbakkerij Van Tilburg is een begrip in Rijnsburg. Niet zo gek, want het bedrijf bestaat dit jaar al weer 76 jaar. Johan van Tilburg (37) staat als derde generatie aan het roer van het familiebedrijf. “Mijn ouders woonden vroeger boven de bakkerij. Daar zijn ook mijn zussen geboren. Zelf ben ik vlak naast de bakkerij geboren. Mijn ouders waren namelijk net verhuisd naar een woning twee deuren verderop”, vertelt Johan.

Eigenlijk waren ze niet van plan om te verhuizen maar sinds kort is familie Blok uit Katwijk eigenaar van prachtige nieuwbouwwoning in Rijnsburg. ‘’We zagen het project voorbij komen en werden nieuwsgierig. Het begon als grap, laten we ons inschrijven, er was zoveel animo, dan kijken we wel of we worden ingeloot. Maar wat begon als grap, eindigende met de koop van een nieuwbouwwoning via De Leeuw.

Onze zoektocht naar koopgeluk: ''Het was spannend, maar we zijn blij dat we ons droomhuis hebben gevonden! We zagen het nieuwbouwproject Landgoed in den Houte voorbij komen en werden nieuwsgierig. Toen de eerste impressies online kwamen waren we direct enthousiast. We vonden het zo mooi, hier wilden we wel wonen. Na de inschrijving was het spannend, maar gelukkig was er goed nieuws, het bouwnummer van onze keuze werd aan ons toegewezen.

Het winkelcentrum in Katwijk aan Zee is een prachtige speciaalzaak rijker. Sinds dit najaar openden Paul en Marijke Krispijn in de Princestraat namelijk de Vandyck Experience Store. Niemand minder dan fashion- en lifestyle expert Maik de Boer verrichte de officiële opening. “Een groot festijn in  coronatijd kon natuurlijk niet. Maar we hebben het zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan”, aldus de trotse  eigenaresse. “Want voor ons is hiermee een droom  uitgekomen.”

Tevreden relaties, daar doen we het allemaal voor. Daar kunnen wij u alles over vertellen, maar nog liever laten wij onze relaties aan het woord. "Twee totaal verschillende mensen en dan allebei een goed gevoel, dan ben je gewoon een goede makelaar".

De gewone dingen heel goed doen. Martin Noort is er duidelijk over. Samen met sociaal ondernemer Cees van der Meij begon hij bijna vijf jaar geleden Herberg Welgelegen. Een uniek concept op een bijzondere locatie in het Zuid-Hollandse dorp Valkenburg. Het voormalig gemeentehuis is sindsdien verbouwd tot een bijzonder soort hotel, annex zorglocatie.

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.