Van de parkeerplaats in Nieuwkoop aan het Meijepad is het ongeveer 300 meter lopen naar Strand Zomer. En die korte wandeling is tegelijkertijd een mooie overgang. Van de rand van het dorp, waar hard gewerkt wordt aan de bouw van een villawijk, naar de rust, ruimte en weidsheid van de Nieuwkoopse plassen. Op dat unieke plekje aan het water ligt paviljoen Strand Zomer. 

 

En zoals de naam al zegt, het strand ligt er voor je voeten. Midden in de natuur, tussen fiets- en wandelpaden en met een aanlegsteiger aan de oever: "Een uniek plekje'', vertelt Madelon van 't Kruis, trotse eigenaar van het paviljoen. Vanaf haar zestiende jaar wist Madelon het zeker. Horeca en dan vooral de keuken, dat was het helemaal voor haar. Ze volgde de koksopleiding en ging aan het werk. ''Maar de praktijk is nog altijd de beste leermeester. Proeven en je smaak ontwikkelen kun je echt niet leren uit boeken.'' Als freelancer was Madelon al aan het werk bij Strand Zomer. ''Toen de vorige eigenaar mij tijdens een diner vroeg om de zaak over te nemen, was ik eventjes overdonderd. Meteen daarna wist ik het zeker: Yes, dit was mijn kans.'' En die kans greep Madelon met beide handen aan. In december 2018 kreeg zij de sleutels. 

Strand ZomerSuperfijn als iemand zo met je meedenkt
En in de weken daarna ging ze hard aan de slag om Strand Zomer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Een van haar eerste acties was erop gericht om krediet los te krijgen voor de investeringen die ze wilde en moest doen. ''Bij de bank bleek ik kansloos, voor een seizoenbedrijf als dit. ''Via familie en kennissen lukt het haar om voldoende middelen te vergaren. Ook moesten alle verzekeringen goed geregeld worden. ''Daarvoor nam ik contact op met Heilbron Leiden, voorheen De Leeuw Verzekeringen. Dick Heemskerk, mijn vaste contactpersoon, kwam langs en gaf mij advies op maat. Het is superfijn als iemand zo met je meedenkt en vanuit jarenlange ervaring een goede oplossing aandraagt. Voor de brandverzekering was het bijvoorbeeld best lastig, omdat hier alles van hout is. Dankzij Heilbron ben ik nu op alle fronten goed verzekerd.

''Samen met een groepje goede vriendinnen stak Madelon de handen uit de mouwen om het paviljoen een kleine facelift te geven, voor zover nodig. De buitenkant was door de vorige eigenaar nog opnieuw geverfd en ook de originele houten vloer uit de jaren '60, met zijn moderne gele gloed, was nog prima. De vloer achter de bar is vernieuwd, de wc's zijn gemoderniseerd en de houten bierbanken buiten zijn opgeschuurd. Een elektricien kreeg opdracht de bedrading vakkundig aan te passen. 

Paviljoen Strand Zomer is er klaar voor!
"De tafelindeling is nieuw, net als de menukaart en we hebben vooral veel geruimd.'' Het resultaat is een eigentijds paviljoen. Veel glas, hout en de kleuren wit met zeegroen in combinatie met allerlei hippe planten en zelfs een tipitent, geven het restaurant een heel eigen sfeer. Je voelt je er direct welkom. Op het grote terras rondom is het heerlijk relaxen op de loungebank terwijl je geniet van goed koffie, een koel biertje en een smaakvolle maaltijd. En van de prachtige omgeving natuurlijk. De ondernemende jonge vrouw bruist van de plannen om van Strand Zomer een succes te maken. ''Het liep voorheen ook goed, maar het was wel tijd voor een frisse wind, Ook op minder mooie dagen wil ik bezoekers hier een goed onderkomen bieden.'' Madelon kijkt uit naar de zomer. De zonnebrandcrème voor de gasten staat al klaar, net als de ligstoelen (te huur voor op het strand) en de met ijsjes gevulde diepvrieskist. Vanaf 10 uur 's ochtends tot zonsondergang is iedereen van harte welkom. En dat geldt ook voor aangelijnde honden als ze klaar zijn met spelen op het losloopveld. 

 

 

 

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.