InloggenHomepage De Leeuw homepage 3.0 1920x960

"Een goede samenleving biedt kansen voor iedereen"
Ria Segaar - Receptioniste

Voor De Leeuw zijn omzet en winst niet de enige doelstellingen. We nemen ook graag onze verantwoordelijkheid voor de leefomgeving. Zo stellen wij onze expertise, faciliteiten, contacten en (financiële) middelen regelmatig ter beschikking aan projecten en instanties die maatschappelijke betrokkenheid bevorderen. Dat vinden we heel belangrijk. Want een goede samenleving biedt kansen voor iedereen. Deze maatschappelijke organisaties ondersteunen we dan ook met hart en ziel.

Maatschappelijke organisatie

Al vele jaren ondersteunen wij het Leidse Hospice Issoria en Xenia Hospice. Dat doen we met hart en ziel. Gaat het om ‘goede doelen’ dan richten we ons op de financiering van organisaties die zich bevinden op het kruisvlak van zorg en huisvesting in ons werkgebied.

Hospice Issoria

Al vele jaren ondersteunen wij het Leidse Hospice Issoria. Dat doen we als donateur (Huisvriend) maar ook door bestuurlijke taken te verrichten. Daarmee helpen we dit geweldige hospice een aangename woonomgeving te bieden aan mensen die nog maar korte tijd te leven hebben. Bij Hospice Issoria staat de kwaliteit van het leven centraal. Dankzij de grote inzet van vrijwilligers en professionals kunnen de gasten rekenen op een waardevolle laatste fase van hun leven. Kijk voor meer informatie op www.issoria.nl.

Xenia Hospice

Jongeren en jongvolwassenen met een levensbedreigende ziekte verlangen bijzondere aandacht. In veel gevallen hebben zij intensieve verpleegkundige en medische zorg nodig. Xenia is speciaal gericht op jongeren en jongvolwassenen in een leeftijd die kan variëren van 16 tot ongeveer 35 jaar. Kijk voor meer informatie op www.xeniahospice.nl.   

Stichting Puzzelstuk

Stichting Puzzelstuk wil een levensloopbestendige woon-werkplek opzetten voor 16 jongvolwassen autistische jongeren met een laag IQ of andere beperking. Deze doelgroep is niet in staat zelfstandig te wonen en werken en heeft daarbij begeleiding en zorg nodig. Kijk voor meer informatie op www.stichtingpuzzelstuk.nl

 

Sportsponsoring

Sport is belangrijk. Het leidt tot saamhorigheid en ontwikkeling van talent. Dat stimuleren wij dan ook graag met een bijdrage aan diverse toonaangevende sportverenigingen. Deze verenigingen kennen een groot draagvlak in onze organisatie doordat medewerkers er vrijwilliger zijn of er een andere actieve rol vervullen.

Overige sponsoring

De Geuzen van Boisot

Als een van de ‘Geuzen van Boisot’ zorgen wij voor een financiële ondersteuning van de 3 October Vereeniging Leiden. Met deze bijdragen van Leidse ondernemers worden bijzondere projecten gefinancierd, zoals de restauratie van de Leidse Gouden Koets en het 3 oktoberschilderij in de Burgerzaal van het Leidse stadhuis. Daarnaast zorgt deelname aan de ‘Geuzen van Boisot’ ervoor dat 3 oktober, het grootste volksfeest van Nederland boven de rivieren, blijft bestaan.

 

Greenteam

Een aantal collega’s bij De Leeuw vormen met elkaar een Greenteam, waarbij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) aandacht krijgt. Als De Leeuw Groep willen we ons steentje bijdragen door vrijwilligerswerk te stimuleren en nemen we onze verantwoordelijkheid door bewuste keuzes te maken binnen onze bedrijfsvoering.

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.