De Leeuw Blog

Kennis en ervaring staan bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers zijn bovenmatig goed opgeleid en beschikken gezamenlijk over honderden jaren ervaring.

Dit blog is één van de manieren om u te laten delen in die kennis en ervaring. Ervaringen met huizen en verzekeringen vormen een geliefd onderwerp op verjaardagen. En soms is ons vak ingewikkelder dan het lijkt. Er bestaan nogal wat misverstanden over onderwerpen uit ons vak. Ook die misverstanden stellen we hier aan de orde.

Liefde maakt blind

Liefde maakt blind 1920x960Liefde maakt blind! Dat is een gevleugelde uitspraak zeg, zeker in deze periode rondom Valentijnsdag. Gaat deze column dan over de liefde? Zeker niet, dat laat ik graag over aan andere professionals. Als makelaar hoor ik wel regelmatig uitspraken over verliefdheid in combinatie met woningen. 

Na een bezichtiging hoor ik wel eens: “Toen ik de foto’s zag was ik meteen verliefd’’, ‘’Ik zoek nog even verder Jelle, want ik heb niet het goede gevoel bij deze woning” of “Ik wil eigenlijk binnen stappen en verliefd worden op het huis, snap je wat ik bedoel?’’ wordt er dan gevraagd. Ja, ik snap wat je zegt, is dan mijn antwoord. Voor mezelf vul ik zulke uitspraken als volgt in, je bent gewoon op zoek naar een nieuw huis of beter gezegd, naar je nieuwe thuis. Ik heb het altijd graag over dat ene woordje: Thuis! Thuis, dat is wie jij bent. Dat ben jij met je vriend of vriendin, je gezin, jouw eigen plek met alles om je heen wat je lief hebt. Thuis, dat verhuis je mee, naar welke huis je ook gaat, dat is je thuis in mijn beleving.

Zijn dat de bakstenen? Die mooie keuken, het fraaie uitzicht, een combinatie van dat alles? Bedoel je niet gewoon, ik zie mij hier wel wonen, ik denk dat dit mijn nieuwe thuis kan worden. Je wilt het bezitten, heel graag zelfs! Je ziet het al echt voor je, is het niet? En dan kan het best zo zijn dat je je nieuwe thuis heel romantisch gaat inkleuren. Maakt dat gevoel je dan blind? Maakt liefde blind? Is dat die verliefdheid die je wilt vinden en waar je naar op zoek bent?

Ik hoor je al denken, gaan we het nu toch hebben over verliefdheid? Nee, eerst heb ik je meegenomen van huis naar thuis. En nu neem ik je mee van verliefdheid naar de realiteit. En die realiteit is de huidige markt met al het aanbod, een belangrijk punt lijkt mij. Jij kijkt of die woning je nieuwe thuis kan worden en ik plaats het in een breder perspectief. Dat is mijn vak. Hoe zit het met de kwaliteit van de woning, hoe is de kwaliteit van de omgeving en de buurt? Zijn er wellicht zaken die je thuis-gevoel kunnen beïnvloeden? Zowel positief als negatief. En hoe ziet het financiële plaatje eruit? Dat is weer een ander perspectief, waar mijn hypotheek collega’s weer hun vak van hebben gemaakt.

En stel, je bent verliefd geworden op je mogelijk nieuwe thuis of je bent op zoek naar dat gevoel? Hoe pak je dat aan? Wie is je adviseur? Loop dan op woensdagavond 14 februari tussen 19.30 en 21.00 uur bij onze vestiging in Rijnsburg binnen en ontmoet mijn collega’s. Deze vakmensen, mijn collega’s, met liefde voor hun vak zijn ook benieuwd naar jouw nieuwe thuis!

Handtekening Jelle Jansen

Jelle Jansen
Register Makelaar & Register Taxateur

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.