De Leeuw Blog

Kennis en ervaring staan bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers zijn bovenmatig goed opgeleid en beschikken gezamenlijk over honderden jaren ervaring.

Dit blog is één van de manieren om u te laten delen in die kennis en ervaring. Ervaringen met huizen en verzekeringen vormen een geliefd onderwerp op verjaardagen. En soms is ons vak ingewikkelder dan het lijkt. Er bestaan nogal wat misverstanden over onderwerpen uit ons vak. Ook die misverstanden stellen we hier aan de orde.

Nieuwjaar, nieuwe kansen!

Jelle Drieluik Header LRDat is een lekkere binnenkomer toch? Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Als oud-voetballer denk ik; het is net als een sportcompetitie; het seizoen is afgelopen, er zijn winnaars en verliezers, maar de competitie start een nieuw seizoen en iedereen staat weer op nul. Is deze parallel door te trekken naar de makelaardij? En dan specifiek voor het kopen en verkopen van je nieuwe thuis? Ik denk het wel en ik zal het je uitleggen waarom.

Elk nieuwe jaar komen er nieuwe regelingen, voorwaarden en inzichten. Als ik als professional kijk naar de huidige markt zie ik dat ook. En tegelijkertijd realiseer ik me dat de consument, jij dus, wordt geconfronteerd met wisselende signalen. Sla de krant maar op en de ene keer lees je, de hypotheekrente stijgt. Een week later lees je dat de hypotheekrente daalt. Ja….wat is het dan?

Ander voorbeeld; de woningen dalen in waarde, lezen we. Om vervolgens weer te lezen, prijzen zijn ten opzichte van vorige jaar licht gestegen. En dan hoor je in je vriendenkring dat iemand succesvol een nieuw thuis heeft gekocht en dat zelfs onder de vraagprijs. Een paar dagen later hoor je dat een kennis of je collega ook een nieuw thuis heeft gevonden en heeft moeten overbieden. Zie jij als consument door de bomen het bos niet meer? Dat snap ik wel en daarom schets ik je alvast een simpele constatering, want er zijn kansen!

Vorig jaar zag je een leuke woning, wellicht je toekomstige thuis? Alternatieven waren er niet. Waar kun je dan uit kiezen? En de concurrentie was groot. Ze stonden met rijen van 10 voor de deur. Vandaag de dag zijn er vaak al 2 of 3 alternatieven qua woning en is er opeens keuze. En de rijen van 10 zijn korter. Kansen dus, nieuwe kansen, meer alternatieven. En dat voelt best lekker toch? Zijn er dan nog meer nieuwe kansen? Ik denk het wel, maar dan is het de vraag: wie is je adviseur?

De krant die elke keer iets anders te melden heeft? Je collega die onlangs heeft gekocht? Vrienden van de sportvereniging die een nieuwe hypotheek hebben afgesloten? Ik denk dat je beter met je vraag kunt gaan naar mij of naar mijn collega’s. Wij staan voor je klaar > Contact - De Leeuw

Doe jij dit nieuwe seizoen mee met de nieuwe competitie?

Handtekening Jelle Jansen

Jelle Jansen
Register Makelaar & Register Taxateur

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.