De Leeuw Blog

Kennis en ervaring staan bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers zijn bovenmatig goed opgeleid en beschikken gezamenlijk over honderden jaren ervaring.

Dit blog is één van de manieren om u te laten delen in die kennis en ervaring. Ervaringen met huizen en verzekeringen vormen een geliefd onderwerp op verjaardagen. En soms is ons vak ingewikkelder dan het lijkt. Er bestaan nogal wat misverstanden over onderwerpen uit ons vak. Ook die misverstanden stellen we hier aan de orde.

Wat is de beste dag voor de 'start verkoop' van uw huis?

Wat is de beste dag om uw woning op Funda te publiceren? Is de ene dag van de week beter dan andere? En draait het daarbij alleen om Funda? Of gaat het om de totale media-strategie? Veel vragen met één duidelijk antwoord.

Funda: "De beste plaatsingsdag bestaat niet"

Funda is er zelf duidelijk over: "Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: er bestaat niet zoiets als een drukke en een rustige dag op funda. Het aantal bezoekers, hoeveel ze bekijken én hoe lang ze op funda.nl blijven plakken, verschilt namelijk niet heel veel per dag. Deze uitspraak is afkomstig van Garikai van Weydom, Marketing Analytst bij Funda. En zij kan het weten.

Meer bezoekers die korter kijken? of minder bezoekers die langer kijken

De gemiddelde tijd die woningzoekenden op Funda doorbrengen is 6,4 minuten. Er zijn dagen waarop die tijd korter is. Op donderdag 6,4 minuten, op zondag 7,3 minuten. Dat lijkt een argument om uw woning vooral vlak voor het weekeinde op Funda te plaatsen. Maar dat is een misverstand. Op zondag zitten woningzoekenden weliswaar iets langer op Funda, maar het aantal sessies is op zondag juist het laagst.

Op woensdag is Funda het meest druk bezocht, maar bezoekers zijn gemiddeld na 6,2 minuten al weer verdwenen.

En daarmee concludeert Funda dat èlk moment een goed moment is om een woning op Funda te plaatsen.

De Leeuw Makelaardij: "Veel funzoekers tijdens het weekeinde"

Het is lastig om de statistieken van Funda goed te interpreteren, omdat er een verschil is tussen het gedrag van serieuze zoekers en dat van funzoekers. Serieuze zoekers besteden gemiddeld bijna 10,5 minuten per sessie op Funda, de gemiddelde zoeker iets meer dan 5,5 minuten. Gemiddeld worden er 5,5 pagina's bekeken, serieuze zoekers bekijken er ruim 7,5. Hoewel we niet over de cijfers beschikken, is het onze inschatting dat juist de funzoekers tijdens het weekeinde actiever zijn dan tijdens werkdagen.

En dat houdt in dat er nòg minder argumenten zijn om koste wat het kost op vrijdag een woning op Funda te publiceren.

De media-strategie van De Leeuw Makelaardij

De Leeuw Makelaardij is al enkele decennia marktleider in de Bollenstreek en in de Leidse regio. Onze voorsprong is groot. En wordt alleen maar groter. En dat is niet voor niets.

Stap 1 : Aanmelding bij de NVM, alle NVM-makelaars en hun zeer serieuze aankoop-opdrachtgevers

Elke verkoop begint met de aanmelding bij Tiara, de woningdatabase van de NVM.Met één druk op de knop zijn onze NVM-collega's geïnformeerd dat ook deze opdrachtgever ons het vertrouwen gaf ;-). Maar veel belangrijker is dat daarmee ook de aankoop-opdrachtgevers van onze collega's op de hoogte zijn. Woningzoekenden met een aankoopopdracht zijn uiterst serieuze zoekers, die veel vaker uitstekend op de hoogte zijn van hun financiële mogelijkheden en onmogelijkheden. Minstens zo belangrijk is dat de kans op het inroepen van de drie dagen bedenktijd dan wel problemen achteraf (bijvoorbeeld over verborgen gebreken) bij deze kopers een heel stuk kleiner is dan bij kopers zonder eigen NVM-aankoopmakelaar.

Dit is de reden dat wij woningen bij de aanmelding direct aanmelden bij de NVM, maar nog wel even wachten met plaatsing op Funda.

Stap 2 : Pre-publicatie op onze website en onze social-media kanalen

Het is logisch dat de website van de grootste makelaar van de regio ook het grootste bereik in de regio oplevert. Onze website wordt wekelijks bezocht door duizenden woningzoekenden terwijl onze social mediakanalen gezamenlijk ruim 4.000 volgers hebben.Veel van deze volgers zijn zeer actief en velen van hen delen het nieuwe woningaanbod in hun sociale omgeving. Daarmee zorgen zij automatisch voor een verdere verspreiding van nieuw woningaanbod.

Stap 3 : Funda

Pas als derde stap plaatsen wij het woningaanbod op Funda. En vaak is dat enkele dagen na de aanmelding bij Tiara. Het is onze ervaring dat dat deze aanpak allereerst de meeste serieuze zoekers oplevert (ingeschreven bij ons en onze collega-makelaars) en daarnaast leidt tot het grootste bereik.

En op welke dag we deze aanpak beginnen, is niet belangrijk. Er is geen 'beste dag' om met de verkoop van uw woning te beginnen. Er is wel een aanpak. En dat is de aanpak die bewezen effectief is.

Wilt u meer weten over onze aanpak? Of kennismaken met onze makelaars? Wij zijn u graag van dienst!

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.