De Leeuw Blog

Kennis en ervaring staan bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers zijn bovenmatig goed opgeleid en beschikken gezamenlijk over honderden jaren ervaring.

Dit blog is één van de manieren om u te laten delen in die kennis en ervaring. Ervaringen met huizen en verzekeringen vormen een geliefd onderwerp op verjaardagen. En soms is ons vak ingewikkelder dan het lijkt. Er bestaan nogal wat misverstanden over onderwerpen uit ons vak. Ook die misverstanden stellen we hier aan de orde.
De Leeuw Makelaardij

Liefde maakt blind

Liefde maakt blind 1920x960Liefde maakt blind! Dat is een gevleugelde uitspraak zeg, zeker in deze periode rondom Valentijnsdag. Gaat deze column dan over de liefde? Zeker niet, dat laat ik graag over aan andere professionals. Als makelaar hoor ik wel regelmatig uitspraken over verliefdheid in combinatie met woningen. 

Na een bezichtiging hoor ik wel eens: “Toen ik de foto’s zag was ik meteen verliefd’’, ‘’Ik zoek nog even verder Jelle, want ik heb niet het goede gevoel bij deze woning” of “Ik wil eigenlijk binnen stappen en verliefd worden op het huis, snap je wat ik bedoel?’’ wordt er dan gevraagd. Ja, ik snap wat je zegt, is dan mijn antwoord. Voor mezelf vul ik zulke uitspraken als volgt in, je bent gewoon op zoek naar een nieuw huis of beter gezegd, naar je nieuwe thuis. Ik heb het altijd graag over dat ene woordje: Thuis! Thuis, dat is wie jij bent. Dat ben jij met je vriend of vriendin, je gezin, jouw eigen plek met alles om je heen wat je lief hebt. Thuis, dat verhuis je mee, naar welke huis je ook gaat, dat is je thuis in mijn beleving.

Lees Meer
  338 Hits
De Leeuw Makelaardij

Nieuwjaar, nieuwe kansen!

Jelle Drieluik Header LRDat is een lekkere binnenkomer toch? Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Als oud-voetballer denk ik; het is net als een sportcompetitie; het seizoen is afgelopen, er zijn winnaars en verliezers, maar de competitie start een nieuw seizoen en iedereen staat weer op nul. Is deze parallel door te trekken naar de makelaardij? En dan specifiek voor het kopen en verkopen van je nieuwe thuis? Ik denk het wel en ik zal het je uitleggen waarom.

Elk nieuwe jaar komen er nieuwe regelingen, voorwaarden en inzichten. Als ik als professional kijk naar de huidige markt zie ik dat ook. En tegelijkertijd realiseer ik me dat de consument, jij dus, wordt geconfronteerd met wisselende signalen. Sla de krant maar op en de ene keer lees je, de hypotheekrente stijgt. Een week later lees je dat de hypotheekrente daalt. Ja….wat is het dan?

Lees Meer
  324 Hits
De Leeuw Makelaardij

Grens NHG-hypotheek stijgt fors in 2023

8c5433da e9b4 45a2 916e 451ab6a1620aDe grens voor een NHG-hypotheek stijgt volgend jaar naar € 405.000. Nu is dit nog € 355.000. Deze verhoging moet meer huizenkopers de mogelijkheid bieden om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten. De verhoging is geen overbodige luxe, gezien de sterk gestegen huizenprijs in het afgelopen jaar. Ondanks een afkoelende woningmarkt bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van bestaande woningen afgelopen kwartaal € 425.000, zo publiceerde de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) recent. Geen overbodige luxe dus om de huidige NHG-grens stevig te verhogen.

Lees Meer
  1043 Hits
De Leeuw Makelaardij

Veelgestelde vragen over je energie(rekening)

835b330d 7fd1 475f bc3f 8c9a766c8bebVeel huishoudens zien hun woonlasten sterk stijgen door de opgelopen energieprijzen. Dit zorgt voor veel vragen over energieverbruik en de rekening daarvan. Ook de werking van het prijsplafond voor energie is niet voor iedereen duidelijk. Wat is tot nu toe bekend? Lees meer >> 
  1455 Hits
De Leeuw Makelaardij

Eerst helderheid, dan woning verduurzamen

EnergielabelAls het aan de overheid ligt, zijn uiterlijk in 2030 anderhalf miljoen woningen maximaal verduurzaamd. Dit vraagt om een forse investering, die vooral op het bordje van woningeigenaren terecht komt. Het gaat vooral om isolatie en maatregelen als warmtepompen. Lees meer >>
  1447 Hits
De Leeuw Makelaardij

Woningprijs blijft pieken

Leiden zodw 2Wie wacht op verkoeling op de woningmarkt, komt tot nu toe bedrogen uit. Afgelopen november waren bestaande koopwoningen 20,1 procent duurder dan dezelfde maand een jaar eerder. Alleen in 1995 - de start van de telling door het CBS - en in 2000 lag de stijging op hetzelfde niveau. Beleggers in woningen zorgen eind van dit jaar voor meer koopinteresse. Volgend jaar krijgen zij te maken met strengere regels. 

Ook in februari 2000 kwam de prijsstijging op 20,1 procent uit. Toch is er een groot verschil. Een woning kocht je destijds voor gemiddeld 160.000 euro. Zeker 240.000 minder dan je afgelopen november betaald zou hebben. Dit blijkt uit cijfers het CBS en het Kadaster.

Lees Meer
  1556 Hits
De Leeuw Makelaardij

Hectiek op koopwoningmarkt houdt aan

Header Jan LR 2Het woningaanbod en het aantal verkochte woningen in Nederland is opnieuw afgenomen. Dit blijkt uit de woningmarktcijfers van het derde kwartaal 2021 van de NVM. Met ruim 32.000 verkochte woningen in het derde kwartaal is dat een daling van circa 29% ten opzichte van een jaar eerder. Dit is het laagste aantal verkochte woningen sinds 2015. Met een te koop staand aanbod van slechts 16.500 woningen, 44% minder dan een jaar geleden, loopt de ontevredenheid bij woningzoekenden verder op. De toegenomen schaarste leidt opnieuw tot forse prijsstijgingen en een verder oplopend percentage overbiedingen op de vraagprijs voor woningen. Lees meer >>
  2334 Hits
De Leeuw Makelaardij

Woningaanbod neemt verder af in 2021

Jelle Jansen NVMHet woningaanbod in Nederland is nog verder gekrompen. Dit blijkt uit de woningmarktcijfers van het tweede kwartaal 2021 van de NVM. Opnieuw registreert de NVM forse prijsstijgingen die voortkomen uit de verder toegenomen schaarste en een stijgend percentage overbiedingen op woningen. De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning steeg in het tweede kwartaal van 2021 naar 410.000 euro. Dit is een stijging ten opzichte van het tweede kwartaal 2020 van bijna 20% en daarmee de grootste stijging sinds 1995 toen de metingen zijn gestart. Lees meer >>
  2807 Hits

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.